Boekpresentatie

Het is alweer een week geleden dat mijn boek Plak & Zak op een interessante bijeenkomst in Utrecht gepresenteerd werd. Sanne Blom, voorzitter van de Stomavereniging Nederland, ontving het eerste exemplaar en vertelde over haar leeservaring: het boek leest voor haar als een reisgids.

Het is een prachtig en noodzakelijk boek voor mensen die een stoma krijgen of hem al hebben. Het geeft steun en inzicht aan stomadragers. Ik ben zelf al ruim vijftien jaar stomadrager en had het boek zelf graag eerder gelezen.

Sanne Blom

Rinske van de Goor, mijn eigen huisarts, verwerkte haar bijdrage in een column in de Volkskrant (3 november 2022). Zie ook dit bericht.

Juist omdat er bij chronisch zieken niks ‘even te fiksen’ valt, worden we gedwongen tot bezinning. Ze zijn dan ook een verschrikking voor huisartsen: ze weten meestal meer dan wij. Ze zijn een specialist in hun eigen ziekte.

Rinske van de Goor

Tenslotte vertelde een stomadrager over haar leeservaring:

Dit bijzondere boek heeft mij verwonderd, intens geraakt en buitengewoon veel geleerd, ik voel me er rijkelijk door gevoed. Een absolute aanrader voor stomadragers, belangstellenden uit hun omgeving en professionals die zich inspannen voor de herkenning en erkenning van stomadragers.

EvT