presentatie EuroTec

EuroTec NL maakte de uitgave van mijn boek Plak & Zak mede mogelijk. Dit bedrijf bezorgt elke stomapoli een inkijkexemplaar van mijn boek. Ook elke medewerker bij EuroTec ontvangt het boek.

Als ’tegenprestatie’ verzocht Louise Blankenburg, Productmanager & Marketing Ostomy Care voor ConvaTec en EuroTec in de Benelux, mij aan productiemedewerkers in de fabriek te Roosendaal te vertellen over het hoe en waarom van mijn boek. Eind november was dat zover.

In de kantine zat een heel aantal medewerkers op mij te wachten. In het kort vertelde ik eerst iets over mezelf en de ziekte colitis ulcerosa die leidde tot de aanleg van mijn stoma. Daarna ging ik verder inhoudelijk in op het hebben van een stoma en het belang van prettig en betrouwbaar materiaal dat mij zonder lekkages door het leven moet helpen. Hier en daar vertelde ik over gebeurtenissen die ik ook in mijn boek beschrijf.

Ik was bijna weer terug in mijn oude rol als trainer Kwaliteitszorg toen ik de medewerkers vroeg naar de kritische controlepunten in de productielijnen. Het was fantastisch om te horen, en later ook te zien tijdens een rondleiding, met welke aandacht en precisie de proces- en productcontrole van plakken en zakken plaatsvond.

Het was een fijne bijeenkomst met openhartige vragen vanuit de mensen die niet alleen de technische kant van het hebben van een stoma betroffen. Ook de persoonlijke en meer intieme kant van het hebben van een stoma kwam erg gemakkelijk aan bod. De sfeer was prettig en persoonlijk. Het was voor mij een bijzondere bijeenkomst en ik hoop dat de medewerkers dat ook zo hebben ervaren.

Ik kom graag nog eens terug!