Eigenlijk heb ik mijn hele leven al wel ‘geschreven’. Tijdens mijn werk als docent en trainer waren dat vooral lessenseries, toetsen en modules voor diverse cursussen. Bij de Monumentenwacht werden dat jaarplannen, beleidsnotities of perspectiefnota’s.

In 1999 publiceerde ik in eigen beheer, naar aanleiding van een verzoek om deel te nemen aan een tweetal culturele voorleesavonden, een aantal zeer korte verhalen in de bundel Gevallen woorden.

Voor het onafhankelijk magazine WIJS van de oecumenische Janskerkgemeente in Utrecht schreef ik in de jaren 2015-2018 een column over het snijvlak tussen geloven en leven. Deze zijn in 2019 gebundeld in het boek Grondvast.

Vanaf 2016 schrijf ik voor WIJS met enige regelmaat een geloofsbiografie: ik ga in gesprek met een geloofsgenoot en bekijk hoe en op welke wijze zijn of haar geloof zich ontwikkeld heeft. Wat was je geloofsopvoeding van huis uit, welke geloofswegen ben je verloren, heb je nieuwe gezocht en gevonden en hoe staat het nu met je geloof in god, de wereld of zelfs in het hiernamaals?

Eind 2019 ben ik, op advies van, begonnen aan het verwerken van mijn ervaringen als chronisch zieke. Het beschrijven van mijn ziektegeschiedenis, de oplossing van de problemen met een stoma, de invloed op leven en werk en mijn blik op de toekomst als ouder wordend mens & stomadrager. Het boek Plak & Zak is op 28 oktober 2022 gepubliceerd.

Plannen voor een volgend project zijn er nog niet…

De schrijver

Omroep Flevoland

Vorige week kreeg ik een uitnodiging van Omroep Flevoland om over mijn boek Plak & Zak te komen praten. Dat werd gisteren best een leuk gesprek ! Klik voor internetradio op de onderstaande link : https://www.omroepflevoland.nl/gemist/radio/337764/een-stoma-is-niet-het-einde-van-de-wereld?id=337764

Verder lezen… Omroep Flevoland

De Stentor (AD)

Na de publicatie van mijn boek Plak & Zak in oktober 2022, reageerde journaliste Paulien Plat van de Stentor. De Stentor is een regionaal dagblad dat vooral gelezen wordt in de regio Flevoland, Overijsel en Gelderland. De beschrijving van het pioniersmilieu uit mijn jeugd in combinatie met mijn ziekzijn leek Paulien…

Verder lezen… De Stentor (AD)

Mediq tipt

In de digitale nieuwsbrief van voorjaar 2023 is mijn boek als boektip opgenomen. Erg leuk dat er aandacht blijft voor mijn boek! LEVEN EN LIEFDE MET EEN STOMA Boekentip: Plak & ZakNa de diagnose colitis ulcerosa kampt Wichert van Dijk zijn hele jeugd met de chronische darmaandoening. Dit leidt tot een…

Verder lezen… Mediq tipt

Medireva (Vertel online)

Medireva is een medische speciaalzaak uit Limburg. Zij hebben op hun website een onderdeel “Vertel…” waar ze ook een artikel hebben gepubliceerd over mij. Ik vind het leuk dat ze mij (mijn boek) aandacht geven en hoop dat zo nog meer mensen kunnen leren van mijn ervaringen met mijn stoma. Je…

Verder lezen… Medireva (Vertel online)

Welland magazine

In de eerste editie van Hecht, het magazine van Welland Nederland BV van 2023 wordt ook aandacht besteed aan de publicatie van mijn boek. Welland is een importeur van stomamateriaal.

Verder lezen… Welland magazine