Eigenlijk heb ik mijn hele leven al wel ‘geschreven’. Tijdens mijn werk als docent en trainer waren dat vooral lessenseries, toetsen en modules voor diverse cursussen. Bij de Monumentenwacht werden dat jaarplannen, beleidsnotities of perspectiefnota’s.

In 1999 publiceerde ik in eigen beheer, naar aanleiding van een verzoek om deel te nemen aan een tweetal culturele voorleesavonden, een aantal zeer korte verhalen in de bundel Gevallen woorden.

Voor het onafhankelijk magazine WIJS van de oecumenische Janskerkgemeente in Utrecht schreef ik in de jaren 2015-2018 een column over het snijvlak tussen geloven en leven. Deze zijn in 2019 gebundeld in het boek Grondvast.

Vanaf 2016 schrijf ik voor WIJS met enige regelmaat een geloofsbiografie: ik ga in gesprek met een geloofsgenoot en bekijk hoe en op welke wijze zijn of haar geloof zich ontwikkeld heeft. Wat was je geloofsopvoeding van huis uit, welke geloofswegen ben je verloren, heb je nieuwe gezocht en gevonden en hoe staat het nu met je geloof in god, de wereld of zelfs in het hiernamaals?

Eind 2019 ben ik, op advies van, begonnen aan het verwerken van mijn ervaringen als chronisch zieke. Het beschrijven van mijn ziektegeschiedenis, de oplossing van de problemen met een stoma, de invloed op leven en werk en mijn blik op de toekomst als ouder wordend mens & stomadrager. Het boek Plak & Zak is op 28 oktober 2022 gepubliceerd.

Plannen voor een volgend project zijn er nog niet…

De schrijver

Welland magazine

In de eerste editie van Hecht, het magazine van Welland Nederland BV van 2023 wordt ook aandacht besteed aan de publicatie van mijn boek. Welland is een importeur van stomamateriaal.

Verder lezen… Welland magazine

Vooruitgang

In het decembernummer van ‘Voortuitgang’, het kwartaalmagazine van de Nederlandse Stomavereniging, staat een kort interview met mij n.a.v. de publicatie van mijn boek Plak & Zak.

Verder lezen… Vooruitgang

presentatie EuroTec

EuroTec NL maakte de uitgave van mijn boek Plak & Zak mede mogelijk. Dit bedrijf bezorgt elke stomapoli een inkijkexemplaar van mijn boek. Ook elke medewerker bij EuroTec ontvangt het boek. Als ’tegenprestatie’ verzocht Louise Blankenburg, Productmanager & Marketing Ostomy Care voor ConvaTec en EuroTec in de Benelux, mij aan productiemedewerkers…

Verder lezen… presentatie EuroTec

Boekpresentatie

Het is alweer een week geleden dat mijn boek Plak & Zak op een interessante bijeenkomst in Utrecht gepresenteerd werd. Sanne Blom, voorzitter van de Stomavereniging Nederland, ontving het eerste exemplaar en vertelde over haar leeservaring: het boek leest voor haar als een reisgids. Het is een prachtig en noodzakelijk boek…

Verder lezen… Boekpresentatie

Een boek over stoma?

Niets is zo persoonlijk als een dagboek. Maar mijn boek is geen dagboek, het beschrijft scharniermomenten van mijn leven. Er zitten autobiografische elementen in die herkenbaar kunnen zijn, maar tegelijk is het mijn herinnering die vertelt en verkleurt. Ook een roman met autobiografische elementen moet je niet al te letterlijk nemen.…

Verder lezen… Een boek over stoma?

Plak & Zak

Het boek ‘Plak & Zak’ beschrijft scharniermomenten uit het leven van een stomadrager. Na de diagnose colitis ulcerosa kampt de schrijver zijn hele jeugd met die chronische darmaandoening die zorgt voor een scherpe blik in elk gebouw: waar is hier de wc? De ziekte verergert en de internist adviseert uiteindelijk een…

Verder lezen… Plak & Zak